PRIMARIA COMUNEI BIXAD

Judetul COVASNA

TURISM

    Satul Bixad beneficiaza de cea mai dezvoltata retea de pensiuni, unde turistii au cele mai bune conditii. De aici, prin poteci turistice marcate se poate ajunge pe jos la lacul vulcanic Sf. Ana si la rezervatia naturala Tinovul Mohos (17 km).
    Subsolul localitatii este bogat in minerale carbogazoase calde si de izvoare de ape acidulate.
    Pentru a ajuta dezvoltarea regiunii, bogata in valori atractii turistice, a fost infiintata "microregiunea  Ciomatu", care include satul Turia, cu Baile Balvanyos si localitatile Tusnad si Lazareni, din judetul Harghita.
    Alte atractii turistice din sat sunt biserica catolica, construita in 1867, pe un loc donat de groful Mike Gyorgy. Vechea biserica ortodoxa poarta hramul Sfantului Gheorghe, cea noua (1936-40) - cu fresce interioare - a Sfantului Dumitru. Comunitatea reformata a construit o biserica in 1978.
    Cladirea scolii din localitate a fost candva castelul de vanatoare a grofului  Mikes Armin, in prezent fiind proprietatea comunitatii. Institutia poarta numele grofului. In fata scolii exista un parc memorial, unde se afla un monument al eroilor (cu pasarea turul) si monumentul milienului.
    Valorile naturii pot atrage interesul turistilor. De exemplu formatiunea stancoasa din valea Oltului, numita Likas-ko (Piatra gaurita), pestera de piatra din valea paraului Fenyos sau fostele bai Mikes de la izvoarele paraului Zsombor (Budos), unde exista izvoare de ape minerale, bazine cu ape foarte reci, numite in limbaj popular "interogatoriul" de la Bukk, Hammas si De Jos.